Olle stee Logo

Olle Stee: het rustpunt voor wandelaars

Jaarlijks wandelen er honderden, zo dan niet duizenden mensen door Zuidlaren. Het Pieterpad, het Drenthepad en het nieuwste Hondsrugpad, ze lopen allemaal door het bruisende centrum van Zuidlaren. Na kilometers gewandeld te hebben over onverharde wandelpaden door bos en open veld doemt daar dan het dorp Zuidlaren op. In 2014 verkozen tot het groenste dorp van Europa. Tijd voor een tussenstop. Bij Olle Stee natuurlijk!
langeafstandsmarkering van het Pieterpad in Zuidlaren

Wandelen Zuidlaren

Zuidlaren ligt in het Nationaal Park Drentsche Aa en is onderdeel van het Geopark de Hondsrug. Daarmee is de omgeving van Zuidlaren een waar walhalla voor de wandelaar. Welke kant je ook op loopt, je wandelt een uniek stukje Nederlandse natuur in. Beleef het best bewaarde beek- en esdorpenlandschap van West-Europa en geniet na in het altijd bruisende Zuidlaren bij restaurant Olle Stee.

Pieterpad Zuidlaren

Het Pieterpad is met afstand de bekendste langeafstandswandeling van Nederland. Met zijn 501 kilometer voert het de wandelaar van het uiterste noorden in Pieterburen Groningen naar de Sint-Pietersberg in Zuid-Limburg. De kenmerkende wit-rode markering wijst de wandelaar de weg door enkele van de mooiste natuurgebieden van Nederland. Het Pieterpad laat de wandelaar kennis maken met historische steden en karakteristieke dorpjes waaronder het dorp Zuidlaren. Zuidlaren is een belangrijk onderdeel van het Pieterpad. Het is niet alleen de plek waar de etappe vanaf Groningen eindigt, maar ook het startpunt van de etappe naar Rolde. Menig Pieterpad wandelaar heeft over één van de brinken van Zuidlaren gelopen en genoten van de vele terrasjes aan de brink.
Man loopt op het pieterpad
Drenthepad

Drenthepad

Het Drenthepad is het oudste wandelpad van Nederland en telt vandaag de dag ruim 324 kilometer. Het Drenthepad is geen officiële langeafstandswandeling maar wordt een streekpad genoemd. Door de geel-rode markering te volgen maakt de wandelaar kennis met de provincie Drenthe. Het Drenthepad staat bol van de historische hoogtepunten en gidst de wandelaar door maar liefst drie nationale parken. Te weten: Nationaal Park Drentsche Aa, Nationaal Park Drents Friese Wold en Nationaal Park Dwingelderveld. Hunebedden, grafheuvels, middeleeuwse karrensporen, je komt ze allemaal tegen op het Drenthepad. Wandel door karakteristieke dorpjes als Diever, Veenhuizen, Borger en natuurlijk Zuidlaren! Maak kennis met het dorp van de vele brinken en strijk neer bij het gezelligste restaurant van Zuidlaren.

Hondsrugpad

De nieuwste langeafstandswandeling die door Zuidlaren loopt is het 325 kilometer lange Hondsrugpad. Deze langeafstandswandeling loopt van de stad Groningen naar het Duitse Osnabrück en is gemarkeerd met gele bordjes met een blauwe ‘H’. Waar de route de Duitse grens overgaat, veranderd de naam van het Hondsrugpad in de Hünenweg. De wandelroute is ontwikkeld om een fysieke verbinding te creëren tussen twee geoparken: het Geopark de Hondsrug en het Terra Vita Global Geopark in Duitsland. Tijdens het Hondsrugpad wandel je door Zuidlaren, de perfecte gelegenheid voor een rustmoment. Bij Olle Stee natuurlijk!
Drenthe

Olle Stee: het restaurant in Zuidlaren voor wandelaars

Dankzij onze perfecte ligging aan de brink vormt Olle Stee het perfecte rustpunt voor wandelaars. Of je nou aan de start staat van een nieuwe wandeletappe, halverwege de route bent of Zuidlaren als eindbestemming hebt. Bij Olle Stee ben je als wandelaar van harte welkom. Schuif aan voor een heerlijke verse kop koffie met evenzo vers gebak van bakkerij Hovius. Gun de benen wat rust en kom uitgebreid lunchen in ons restaurant. We hebben lichte soepen en stevige broodjes, maar net waar je aan toe bent. Is Zuidlaren je eindbestemming? Kom dan proosten op een mooie etappe met een fris biertje en een borrelhap of geniet van een heerlijk diner in ons restaurant.

Zit je er even doorheen tijdens de wandeling? Denk dan aan al dat lekkers dat op je wacht bij Olle Stee.

Nieuws

Contact