Olle stee Logo

Activiteiten in Zuidlaren

Zuidlaren is een prachtig dorp tussen Assen en Groningen. Niet alleen is het dorp bekend van Berend Botje, het is ook het groenste dorp van Europa. In Zuidlaren is van alles te doen. Zo kun je er heerlijk winkelen, eten, fietsen en wandelen. Regelmatig worden er in het dorp evenementen georganiseerd.

Zuidlaardermarkt

14 t/m 19 oktober 2022

Ieder jaar wordt er de Zuidlaardermarkt georganiseerd. Dit is een van de grootste paardenmarkten in Europa en wordt jaarlijks door zo’n 50.000 mensen bezocht. Naast de paardenmarkt wordt er ook een warenmarkt georganiseerd en zijn er allerlei verschillende activiteiten.
De Zuidlaardermarkt is iedere derde dinsdag van oktober. Op maandagavond- en nacht is de Zuidlaardernacht die in het teken staat van gezelligheid en muziek. Aansluitend op de Zuidlaardernacht begint op dinsdagochtend om 06:00 uur de Zuidlaardermarkt.

Van oudsher was de Zuidlaardermarkt een belangrijke dag voor zakenmensen, feestvierders en koukleumen, want volgens oud Drents gebruik mocht de kachel pas aan op de dag van de Zuidlaardermarkt.

Zuidlaren
Man loopt op het pieterpad
Pieterpad 2
Pieterpad 1

Het Pieterpad door Zuidlaren

Het Pieterpad is de bekendste wandelroute door Nederland. De route loopt van Pieterburen in Groningen naar de Sint-Pietersberg in Maastricht. Zuidlaren is een start- en eindpunt van een etappe van het Pieterpad. De route loopt langs Speelpark Sprookjeshof en Museum Molen de Wachter. Onderweg kom je door het levendige centrum van het oude dorp. Het terras van Olle Stee is de perfecte plek om bij te komen van de lange wandeling met een verfrissend drankje of om weer op kracht te komen voor de rest van de wandeling met een stevige lunch!