Olle stee Logo

Lokaal genieten bij Olle Stee

Lokaal brood van Bakkerij Hovius uit Zuidlaren vind je op de menukaart van restaurant Olle Stee.
Bij Olle Stee werken wij bij voorkeur met lokale producten. Niet alleen omdat de smaak van lokale producten vele malen beter is dan de producten van de groothandel. Ook steunen we hiermee de lokale economie door juist de producten te gebruiken van lokale ondernemers. Zo halen wij ons brood letterlijk bij de bakker om de hoek, komt onze zuivel van De Zuivelhoeve Zuidlaren, halen we ons vlees bij Keurslager de Vries en brengt de lokale visboer ons zijn gamba’s. Wij vertellen je graag meer over deze lokale helden en lichten een aantal huisgemaakte toppers uit.

Brood van de bakker uit Zuidlaren

Het is geen grapje als we zeggen dat we ons brood bij de bakker om de hoek halen. Onze buren zijn namelijk de bakkers van bakkerij Hovius. Bakkerij Hovius bakt al sinds 1946 de lekkerste broden en voorziet Zuidlaren en omgeving van heerlijke lekkernijen. Specialiteit van bakkerij Hovius is de Zuidlaarderbol, een brood gevuld met rozijnen, waar bakkerij Hovius al meer dan een miljoen van gebakken heeft. Dagelijks bakken ze bij bakkerij Hovius een grote diversiteit aan verse broden. Kom je bij Olle Stee lunchen of dineren, dan weet je zeker dat je een heerlijk vers brood van de bakker op je bord krijgt. En het gebak dat we bij de koffie serveren is al net zo lekker en vers want ook onze taartjes komen bij bakkerij Hovius vandaan. Best leuk zo’n buurman!

Zuivel van De Zuivelhoeve in Zuidlaren

Een lekkere kaas mag niet missen op een goede borrelplank. Dat vonden wij ook en daarom hebben wij contact gezocht met De Zuivelhoeve in Zuidlaren. De kaasmeesters van De Zuivelhoeve in Zuidlaren, Anja en AnneBart hebben met ons meegedacht en een mooie selectie van producten voor Olle Stee uitgezocht. De Zuivelhoeve verkoopt onder andere een breed assortiment aan Hollandse, boeren- en buitenlandse kazen. Als resultaat hebben wij een aantal heerlijke producten van De Zuivelhoeve op onze borrelplanken én op onze lunch- en dinerkaart gezet.

Vlees van Keurslager de Vries

Kleurslager Martin en zijn team voorzien ons van de lekkerste stukken vlees. Rund, varken of kip, we halen het bij Keurslager de Vries. Vlees van Keurslager de Vries betekent kwalitatief hoogwaardig vlees want een keurslager word je niet zomaar. Elke Keurslagerij voldoet aan hoge kwaliteitseisen en is onderdeel van de Vereniging van Keurslagers. Dit collectief is in 1946 gestart en uitgegroeid tot een merk van meer dan 350 Keurslagers verspreid door heel Nederland. Keurslager de Vries selecteert voornamelijk lokale veehouders die oog hebben voor aspecten als kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid. Ze verwerken de producten veelal in eigen keuken en waarborgen daarmee de smaak en kwaliteit. Ben je op zoek naar een restaurant in Zuidlaren die vlees van de lokale slager serveert? Kom dan naar Olle Stee.

Vis van de lokale visboer

Je vindt niet enorm veel vis op de menukaart van Olle Stee, maar hetgeen wat erop staat komt wel bij de lokale visboer uit Zuidlaren vandaan. Zo weten we zeker dat jouw vis vers is en we de herkomst kunnen achterhalen. Kies jij bijvoorbeeld voor het diner de Thaise gamba’s van de menukaart? Dan komen deze ‘gewoon’ uit Zuidlaren, bij de lokale visboer dan welteverstaan.

Huisgemaakte klassiekers

Niet alleen serveren wij lokale producten, we maken in onze keuken ook allerlei huisgemaakte lekkernijen mét lokale producten. Deze gerechten zijn ondertussen uitgegroeid tot ware Olle Stee klassiekers. Zo kun je bij ons genieten van een heerlijke huisgemaakte gehaktbal, geserveerd met gebakken ui, spek, champignons en paprika voor zowel de lunch als het diner. Of ga voor de Olle Burger, een huisgemaakte hamburger met vlees van Keurslager de Vries. Ook Romy’s piri piri kippetje en de huisgemaakte kipsaté zijn populair bij ons gasten. Onze chefs hebben voor de vegetariërs een kaasdip ontwikkeld met camembert uit de oven van De Zuivelhoeve. Deze verrassende borrelhap/voorgerecht wordt geserveerd met groentesticks, brood van bakkerij Hovius en tortilla chips. Kom ook genieten van onze lokale, huisgemaakte klassiekers. Reserveer vandaag nog je tafeltje!

Nieuws

Contact