Olle stee Logo

Restaurant Drenthe

Olle Stee is een uniek restaurant in Drenthe waar je kennismaakt met streekproducten en speciale bieren. Wil je de Drentse provincie op een nieuwe manier leren kennen, kom dan eten in ons restaurant in Drenthe. Het is onze missie om jou een unieke beleving te bezorgen door sublieme service en heerlijk eten en drinken. Ervaar de Drentse cultuur in een typisch Drents dorp en op een authentieke locatie aan de Brink in Zuidlaren.
Authentiek restaurant in Drenthe

Authentiek restaurant in Drenthe

De Drentse cultuur proef je in ons authentieke restaurant in Drenthe. Het restaurant Olle Stee bestaat al sinds 1957. Toen werd het eeuwenoude pand verbouwd en kreeg het een horecabestemming. Hoewel er in de loop der jaren van alles veranderd en gemoderniseerd is, blijft Olle Stee een begrip in de regio. De ongedwongen Drentse sfeer die er van oudsher heerst is nooit veranderd. En de typische Drentse gerechten worden nog altijd geserveerd.
Koffie in Zuidlaren

Streekproducten uit Drenthe

In ons restaurant in Drenthe serveren we heerlijke streekproducten. Ook maken we gerechten volgens oud-Drents gebruik. Zo proef je de smaak van Drenthe. We gebruiken ingrediënten en bereidingswijzen die perfect passen bij de Drentse cultuur. Wil je Hannies gehaktbal, het recept van de oud-eigenaresse, proberen? Of ga je voor de Pulled Pork met een Drentse twist?
Streekproducten uit Drenthe

Bier van het Moment

Wil je in de zomer verfrissend bier op het terras? Of in de winter opwarmen met een winters biertje? Dan wil je naar Olle Stee! Wij hebben ieder seizoen Brand Bier van het Moment op de tap. Combineer het bier met borrelhapjes of een uitgebreide lunch. In ons restaurant in Drenthe geniet je het hele jaar door van speciale bieren passend bij het seizoen!
bier van het moment

Restaurant in Drenthe met zon in overvloed

Wat ons restaurant in Drenthe extra uniek maakt is dat het terras het hele jaar door geopend is. Ons zonnige terras is in de zomer heerlijk vertoeven. En in de winter merk je niets van de kou door de terrasverwarming en beschutting.

Het mooie uitzicht op de eeuwenoude Drentse Brink en de gezelligheid van voorbijgangers, maken dat je je op het terras nooit zult vervelen! Onder het genot van een lokaal hapje en drankje, ben je in ons restaurant in Drenthe weer een ervaring rijker.
Lunchen in het centrum van Zuidlaren

Pieterpad combineren met restaurant

Het Drentse dorp Zuidlaren heeft veel te bieden. Het is dan ook niet zonder reden dat de route van het Pieterpad door dit prachtige dorp loopt. Zuidlaren is een start- en eindpunt. Vanuit Groningen loop je naar Zuidlaren en vanuit Zuidlaren loop je naar Rolde. Of Zuidlaren nu je start- of eindpunt is, je kunt het altijd combineren met een bezoekje aan ons restaurant. We zijn van dinsdag tot zondag al geopend vanaf 10:00 voor een kop koffie met gebak. Tot 16:00 kun je uitgebreid lunchen. Aansluitend geniet je van een borrel en diner in ons restaurant of op het terras. Een heerlijke start of afsluiting van een prachtige wandeling door de Groningse en Drentse provincie!

High Wine en Beer Tasting

Wil je eens een leuke variant op de borrel? Boek dan een High Wine of een Beer Tasting bij ons restaurant in Drenthe. Onder het genot van bijpassende hapjes, proef je de heerlijkste wijnen en bieren. Leer nieuwe smaken kennen en breid je wijn- en bierkennis uit. De High Wine en Beer Tasting zijn leuk voor een gezellige avond met vrienden en familie, maar is ook perfect voor het vieren van een verjaardag, jubileum en afscheid.

Voor meer informatie over de High Wine en Beer Tasting, neem contact op.
High Wine en Beer Tasting