van 11:30 tot 16:00
Broodjes
Keuze uit een donkere of lichte rustieke bol
Huisgemaakte gehaktbal, gebakken ui, spek, champignons en paprika Wordt geserveerd met twee plakken bruin of wit landbrood en mosterd
Huisgemaakte pulled pork, sla, rucola, rode ui en pulled pork saus
Rundercarpaccio, pijnboompitten, parmezaanse kaas, rucola, tomaat en truffelmayonaise
Kip uit de wok met paprika, sla, ui, mango, chilisaus en cashewnoten
Rauwe ham, pesto en cheddar
Brie, sla, honing, walnoten en tomaten
Zalm, crème fraîche en rucola
Kip, sla, spek, jonge kaas, tomaat, komkommer, ui, ei en honingmosterdsaus
Gerookte zalm, tonijnsalade, citroenmayonaise, sla, komkommer en tomaat
Twee rundvleeskroketten van De Bourgondiër
Twee groentekroketten van Van Dobben
EIEREN
Wordt geserveerd met twee plakken bruin of wit landbrood
3 vrije uitloop eieren, boerenham en/of kaas
3 vrije uitloop eieren, kaas, gebakken ui, spek, champignons en paprika
3 vrije uitloop eieren, tomaat, gebakken ui, champignons en paprika
PANINI'S
HUISGEMAAKTE SOEPEN
VOOR DE KIDS
SALADES
Wordt geserveerd met een mini stokbroodje en boter
Truffelmayonaise, tomaat, Parmezaanse kaas, rode ui en pijnboompitten
Gerookte zalm, tonijnsalade, gekookt ei, tomaat, fijne ui, komkommer en kappertjes
Kip uit de wok, paprika, ui, mango, chilisaus en cashewnoten
Tomaat, honing, walnoten en rucola
FLAMMKUCHEN
Flammkuchen vindt zijn oorsprong in de Duits-Franse grensstreek. Bakkers die wilde testen of hun oven heet genoeg was om het brood te bakken, legden een dunne rol deeg op de bodemplaat van de oven. Afhankelijk van hoe snel de deegrol bruin en krokant werd, bepaalden ze de temperatuur van de oven.
Crème fraîche, bacon, witte ui, champignons, gesmolten parmezaanse kaas en rucola
Crème fraîche, gerookte zalm, rode ui, tomaatjes, gesmolten parmezaanse kaas en rucola
Crème fraîche, pompoen, rode ui, rozemarijn, gesmolten parmezaanse kaas, honing, walnoten en rucola
CHEF’S LUNCH
PLATES
Wordt geserveerd met friet
Kippendij, seroendeng, satésaus en kroepoek
Huisgemaakte gehaktbal, gebakken ui, spek, champignons en paprika
Ambachtelijke varkensschnitzel met citroen
Met gebakken ui, spek, champignons en paprika
Huisgemaakte half om half burger, tomatensalsa, augurk, sla, cheddar en smoked BBQ-saus
Vegan burger, tomatensalsa, avocado, sla en cheddar
van 17:00 tot 20:00
VOORGERECHT
Diverse soorten mini stokbroodjes, huisgemaakte kruidenboter, aioli
Rundercarpaccio, pijnboompitten, parmezaanse kaas, rucola, tomaten en truffelmayonaise
Bloedworst, paté en veenbessencompote
Zalm, sla, kappertjes, fijne ui en wasabi mayonaise
Op een salade van tomaten, mango en balsamico dressing
Grove mosterd, spekjes, groentebouillon, room en bosui
Tomaten, peterselie, groentebouillon, room en bosui
HOOFDGERECHTEN
Wordt geserveerd met een garnituur van aardappel en groente, verse friet en salade
Met compote van rode ui, geserveerd met kruidenboter en rode wijnsaus
Met een lak van bruine suiker en mosterd
Met bearnaisesaus
Met gebakken ui, spek, champignons en paprika
Ambachtelijke varkensschnitzel met citroen
Met gebakken ui, champignons en paprika
Gamba’s, pasta, Thaise curry, bosui, champignons en tomaat
VOOR ERBIJ
SALADES
Wordt geserveerd met een mini stokbroodje en boter en keuze uit lunch- of maaltijdsalade
Truffelmayonaise, tomaten, parmezaanse kaas, rode ui en pijnboompitten
Gerookte zalm, tonijnsalade, gekookt ei, tomaat, fijne ui, komkommer en kappertjes
Kip uit de wok, paprika, ui, mango, chilisaus en cashewnoten
Tomaat, komkommer, honing, walnoten en rucola
OLLE'S KLASSIEKERS
Wordt geserveerd met verse friet en salade
Kippendij, seroendeng, satésaus en kroepoek
Huisgemaakte gehaktbal, gebakken ui, spek, champignons en paprika
Huisgemaakte half om half burger, tomatensalsa, augurk, sla, cheddar en smoked BBQ-saus
Vegan burger, tomatensalsa, avocado, sla en cheddar
Camembert van de Zuivelhoeve Zuidlaren met knoflook uit de oven, groentesticks, brood en tortilla chips
VOOR DE KIDS
DESSERTS
Huisgemaakt met crumble van Oreokoekjes, echte stukjes karamel en vanilleroomijs
Warme moelleux met ijs van witte chocolade
Hovius Appeltaart met vanilleroomijs, karamelsaus en echte stukjes karamel
Vanilleroomijs met slagroom
Vanilleroomijs met warme chocoladesaus en echte stukjes chocolade
Keuze uit vanilleroom- en/of aardbeienroomijs
Bolletje vanilleroomijs met aardbeiensaus en slagroom
PLANKEN
Lekker uitgebreid genieten van koude en warme borrelhapjes
Stokbroodjes geserveerd met huisgemaakte kruidenboter en aioli
Combinatie van verschillende stukjes kaas van de Zuivelhoeve Zuidlaren en worst van Keurslagerij De Vries, Zuidlaren
Combinatie van gemengde bittergarnituur, kaas, worst, mini nachos en stokbroodjes met huisgemaakte kruidenboter en aioli
Combinatie van de Olle plank met een fles huiswijn naar keuze
BORREL FESTIVAL
De hele dag door lekker borrelen
FRISDRANK
FRISDRANK ZONDER SUIKER
VERSE SAPPEN
Warme dranken
Met karamel, vanille of hazelnoot +0,6
Met slagroom +0,6
Haver-, amandel of sojamelk +0,5
Decafé is ook mogelijk
KOFFIE SPECIALS
GEBAK VAN HOVIUS
Droog wit
Glas 4,5 – Fles 22,5
Druif: Viura (ook wel Macabeo genaamd)
Frisse witte wijn met tonen van citrus en grapefruit. Een volle ronde smaak, licht kruidig en met rijpe fruittonen.
Glas 6 – Fles 29,5
Druif: Verdejo
Aromatische wijn met tonen van groene appel, grapefruit, passievrucht en lychee. Knisperfris en sappig, met een volle smaak en een lange afdronk. Hoog niveau Rueda, gemaakt van 40 jaar oude stokken.
Fles 45
Druiven: Clairette, Rousanne, Grenache Blanc, Viognier, Bourboulenc
Aromatische witte wijn met tonen van witte perzik, peer, honing, witte bloemen, kruiden en iets marsepein. Complex en levendig met een lange, fruitige afdronk.
Zoet wit
bubbels
Rood
Glas 4,5 – Fles 22,5
Druif: Demoiselle de Veyrac IGP Pays d’Hérault - Languedoc, Frankrijk
Fruitige en rijpe wijn met tonen van kersen donkerrood fruit. Een stevige afdronk met een volle ronde body. De wijn krijgt 3 maanden houtrijping op grote vaten.
Glas 6 – Fles 29,5
Druiven: Touriga Nacional, Shiraz en Alicante Bouschet
Toegankelijke rode wijn met aroma’s van rode bes, framboos en vanille. Middelzwaar, sappig, soepele tannine, gulle en volfruitige wijn met lichte vanilletonen door de vatrijping van zes maanden.
Fles 45
Druiven: Corvina, Rondinella en Cabernet Sauvignon
Robijnrode wijn met tonen van rijp fruit, toast en leer. De wijn heeft elegantie en finesse en is vol, rijk en intens. Een absolute Italiaanse top wijn!
Rosé
Glas 4,5 – Fles 22,5
Druiven : Shiraz, Caladoc, Castelão en Tinta Roriz
Zachte en frisse rosé met veel sap en fruit. In de smaak tonen van klein rood fruit en appel met een klein restzoetje na.
Glas 6 – Fles 29,5
Druif: Syrah en Cinsault
Aromatische, verfrissende rosé met tonen van exotisch fruit, aardbei, banaan. Droog maar sappig met hinten van lychee, mango en framboos.
Tap
PILSENER
KRACHTIG & BLOND
RIJK & DONKER
FRUITIG & FRIS
cider
LAAG-ALCOHOLISCH
ALCOHOLVRIJ
Sterke dranken
Echte Amelander likeurtje
Prijswinnende Limoncello uit Peize
Cocktails
Aperol, cava, bruisend water
Drunken Monkey Limoncello, cava, bruisend water
Ketel One Vodka, Tia Maria, espresso
Bacardi Rum, limoen, bruisend water, munt
Tanqueray Gin, tonic, limoen
Vossenberg Gin, tonic, komkommer
Smirnoff Vodka, perziklikeur, sinaasappelsap, cranberrysap
Bacardi Rum, cola, limoen
ALCOHOLVRIJe cocktails
Midden in het gezellige centrum van Zuidlaren vind je het Olle Stee. Strijk neer op ons ruime terras met uitzicht op de levendige brink of ga voor een tafeltje in ons historische restaurant in Zuidlaren. Of je nu zin hebt in een bak koffie, uitgebreide lunch of diner of wilt borrelen, het Olle Stee is de perfecte locatie!
Contact
Openingstijden